Как да сменим адресната си регистрация с всички институции в Англия БЕЗПЛАТНО


Може би повечето или всички от нас вече са минали през периода на местене в Обединеното Кралство от едно жилище в друго. Местенето е един дълъг, сложен и много стресиращ процес и в много случаи хората забравят колко важен е момента със смяната на адресна регистрация, а и не осъзнават всъщност с колко много институции трябва да се свържат за да сменят адреса си. За да ви улесним, днес сме подготвили списък с линкове и обяснение как да смените адресната си регистрация в Англия с най - важните институции.

Смяна на адрес с HMRC 

За да смените адресната си регистрация с HMRC, трябва да имате Government ID и парола. Използвайте следния линк за да влезете акаунта си и ще бъдете автоматично пренасочени към страницата където да смените адреса си. Щом изпратите апликацията, системата ще смени адреса със следните институции:

  • Income Tax
  • National Insurance
  • State Pension
  • Тax credits и Child Benefit
За смяна на адрес за Housing Benefit използвайте следния линк за да намерите местния кансъл и уведомете общината чрез формата индивидуална за всяка област.


За всички други бенефити се свържете с Jobcentreplus и имайте под ръка вашия NINo номер.


Банки и други финансови институции

Посетете най - близкия клон на вашата банка за да смените адреса си. Когато сменяте адреса си с финансови институции, помислете и за следните:
  • Застраховки (живот, здравна, къща)
  • Инвестиции и спестявания (ако имате акаунти с конкретна организация)
  • Частни пенсионни фондове (private pension schemes) - aко имате такъв фонд, трябва да уведомите администрацията за да сменят адресната ви регистрация
  • Кредитни карти, карти за пазаруване (boots, tesco clubcard, nectar card, superdrug, co op membership card...) - трябва да уведомите всички институции индивидуално
Уведомете работодателя

При всички обстоятелства уведомете своя работодател писмено като му дадете писмо (или дадете писмото на вашия HR) с новия ви адрес.

NHS Number, нов личен лекар

За да смените адреса на вашия здравен картон, първо ви съветваме да се запишете за нов личен лекар. Местни gp surgeries може да откриете тук:


Също бихте могли да помолите човека на рецепция да смени адреса ви с новия. Ако все пак желаете да го направите онлайн,  пишете имейл  на fwupdates@nhsprofessionals.nhs.uk за да могат да обновят вашите детайли. В имейла включете кратко обяснение, вашето име, NHS номер, стар адрес и нов адрес.

Сметки за електричество и газ

Трябва да уведомите съответните институции най-малко 48 часа, преди да се изнесете. В деня на изнасяне, дайте данните на настоящия доставчик на ток и газ на новите наематели. Задължително отчетете електромер и водомер, а когато се нанасяте в новото жилище, направете същото за да сте спокойни че ще получите точни сметки и знаете какво ще трябва да платите.

Когато се преместите в новия си дом, се свържете с желаните доставчици за да могат да ви регистрират като нов клиент и да започнат да отчитат разходите ви.

Пренасочване на писма и пратки с Royal Mail

За да смените адреса си с Royal Mail и да сте сигурни че писмата ще пристигат на новия адрес, отворете следния линк:

Electoral register - Регистър за гласуване

Регистъра за гласуване се обновява всеки месец и трябва да сте включени в него, за да имате право да гласувате. За смените адресната си регистрация (или да се регистрирате) използвайте следния линк:

Телевизия, ТВ лиценз, интернет, телефон

Ако наемате жилище или сте собственик на такова,когато се местите, трябва да смените адресната регистрация за вашия телефон, телевизия и интернет.

За да смените адресната регистрация на вашия тв лиценз, се обадете на 0300 790 6065 или използвайте следния линк:

Не забравяйте да се свържете и с вашия интернет доставчик, сателитен/дигитален/телевизионен достачик и доставчика на вашия мобилен телефон и домашен телефон.

Студентски заеми (student loans)

Ако сте студент и получили студентски заем, може да влезете в своя профил и да смените адреса си или да се свържете със Student Finance по телефона.

Смяна на адресната регистрация на вашата шофьорска книжка

За да смените адресната си регистрация, трябва да имате Government ID и парола. Ако нямате, може да създадете такъв профил на момента. Използвайте следния линк за смяна на адресна регистрация:

ВАЖНО! Може да бъдете глобени до £1000 паунда ако не уведомите DVLA за новия ви адрес!

Смяна на адресна регистрация или име за Vehicle Tax (обновяване на вашия log book - V5C)

Писмата с напомняне за vehicle tax (V11) и всякакви други коренспонденции които се отнасят за вашия vehicle tax ще бъдат изпратени на грешния адрес ако не обновите своя log book с новата си адресна регистрация.

За да направите това, трябва да имате своя log book под ръка. В част 6 (section 6) попълнете новия си адрес. НЕ отбелязвайте отметката ''new keeper''. 
Ако сменяте и името си, включете бележка с новото си име.

Изпратете целия log book на DVLA на адрес (смяна на адрес и име е безплатно):

DVLA 
Swansea 
SA99 1BA 

Отнема до 6 седмици да получите новия си  log book.

Ако плащате vehicle tax чрез директ дебит (direct debit) трябва да се свържете с DVLA по телефона или по имейл да ги уведомите за смяната на вашия адрес. Това е отделна стъпка от смяната на вашия log book. Обадете се на номер:

DVLA vehicle tax enquiries
Телефон: 0300 790 6802
Понеделник до Петък, 8am to 7pm
Събота, 8am to 2pm 

Или попълнете следната форма и изпратете имейл:

Изберете третата опция - change vehicle personal details.

Ако сте загубили своя log book и сменяте адреса си, свалете следната форма, попълнете я и я пратете на адрес DVLA, Swansea SA99 1BA заедно с чек за £25 на името на DVLA, Swansea - или просто занесете писмото с попълнена апликация във всеки пощенски клон и платете сумата от £25 на касата.

Ако вашия нов log book не пристигне до 6 седмици, се обадете на посочения телефон по - горе.


Надяваме се че сте намерили статията полезна и интересна. Ако желаете още подобни или други статии, коментирайте и споделяйте! Харесайте и нашата фейсбук страница ТУК - UK ЕМИГРАНТЧЕ!

No comments:

Post a Comment